Οι επιστήμονες της τεχνολογίας

Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν λίγα και καταλάβαιναν πολλά. Εμείς οι νεοέλληνες λέμε πολλά και καταλαβαίνουμε λίγα. Ο αρχαιότερος πολιτισμός του κόσμου έχει φτάσει σε σημείο να ζηλεύει πολιτισμούς που έχουν ξεφυτρώσει τα τελευταία 100 χρόνια. Δε μπορώ να διανοηθώ ότι όλα όσα δίδαξαν η αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιήθηκαν από λαούς που την εποχή εκείνη δεν υπήρχαν στον παγκόσμιο χάρτη.

Εξοργίζομαι όταν διαπιστώνω ότι η Ελλάδα του Ιπποκράτη του μεγάλου ΄΄πατέρα ΄΄ της ιατρικής που όπως είπε και ο Γαληνός είναι << ο μέγιστος των γιατρών και πρώτος των φιλοσόφων >> έχει μείνει τόσο πίσω στην ιατρική που θυμίζει χώρα τριτοκοσμική.

Εξοργίζομαι όταν διαπιστώνω ότι η Ελλάδα του Ευκλείδη, του οποίου το έργο <<ΣΤΟΙΧΕΙΑ>> είναι ένα από τα σημαντικότερα μαθηματικά έργα όλων των εποχών, ασχολείται πλέον με τα Μαθηματικά μόνο για να κάνει λογαριασμούς και με τη Γεωμετρία σχεδόν ποτέ.

Εξοργίζομαι όταν διαπιστώνω ότι η Ελλάδα του Σωκράτη και του Πλάτων, ασχολείται με τη φιλοσοφία μόνο όταν θέλει να αναφερθεί στους αρχαίους φιλόσοφους.

Εξοργίζομαι όταν διαπιστώνω ότι η Ελλάδα του Αρχιμήδη, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με την γένεση της μηχανικής στην αρχαία Ελλάδα και με την λύση περίφημων μαθηματικών προβλημάτων, γνωρίζει μονό το <<εύρηκα>> του Αρχιμήδη.

Μα πιο πολύ εξοργίζομαι όταν διαπιστώνω ότι εμείς οι νεοέλληνες θαυμάζουμε αυτούς τους πολιτισμούς οι οποίοι υιοθέτησαν όλα όσα εκείνα οι δικοί μας Αρχαίοι Έλληνες δίδαξαν παγκοσμίως και τελικά να προσπαθούμε να αντιγράψουμε ξενόφερτους πολιτισμούς που είναι πιστά αντίγραφα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού Μας . Αλλά όπως γράφω και πιο πάνω ως Έλληνες, μας ορίζει αυτό που μας αξίζει. Σπαταλήσαμε τα όνειρα και αυτά μας εκδικούνται. Η ανικανότητα ορισμένων έγινε η καταδίκη της Ελλάδας μας και όλων των Ελλήνων.

ΣΑΝ ΈΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗ ΄΄ΣΎΓΧΡΟΝΗ΄΄ ΕΛΛΆΔΑ ΔΕ ΈΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ.ΑΛΛΑ ΝΙΩΘΩ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ