Οι επιστήμονες της τεχνολογίας

"Δυστυχώς επτωχεύσαμεν" το καταλάβατε;;;

Ένας αιώνας και περισσότερο έχει περάσει από τότε που ο Χ.Τρικούπης εκστόμησε αυτή τη φράση στη Βουλή(ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν μέσα ή έξω απο τη βουλή). Ποιός θα το πίστευε οτι η ιστορική αυτη φράση θα χαρακτήριζε την βασανισμένη Ελλάδα μας μέχρι και σήμερα; Έκτοτε εμείς οι Έλληνες ψηφίζουμε εκείνον που θεωρούμε καταλληλότερο να διαχειριστεί την φτώχεια μας . "Δυστυχώς Ελληνίδες και Έλληνες επτωχεύσαμεν" και απο κατάλληλους όμως.. Είναι γεγονός.

Ο τελευταίος κατάλληλος απέτυχε παταγωδώς. Χρωστάμε. Και χρωστάμε παντού.Χρωστούσαμε απο τότε και θα χρωστάμε για πάντα.Η ανάγκη, οι απαιτήσεις, οι συγκυρίες, οι κακές πολιτικές, το πολύ φαΐ, το ποτό, η διασκέδαση, το lifestyle, δε ξέρω και έγω τί μπορεί να εφταιξε και καταντήσαμε σε αυτά τα χάλια. Πως ένα διαμάντι όπως η Ελλάδα έγινε το χειρότερο χώμα στο οποίο δεν ανθίζουν ούτε αγριόχορτα. Πως καταντήσαμε εμείς ε; Οι απόγονοι των αρχαίων παγκόσμιων πατέρων. Παραλάβαμε θησαυρό και τον καταντήσαμε άνθρακα. Απο πρωταγωνιστές στις εξελίξεις (για να μη πω οτι εμείς τις διαμορφώναμε) φτάσαμε στο σημείο όχι απλά να μη συμμετέχουμε αλλά να μην τις παρακολουθούμε καν.

Καλά όλα αυτά ε; Τα γνωρίζατε και εσείς, δεν είμαι δα και καμια ιδιοφυΐα και ξαφνικά ανακάλυψα την Αμερική. Ένας οργισμένος και υπερήφανος Έλληνας είμαι. Υπερήφανος για την ιστορία της πατρίδας μου και των προγόνων μου και όχι για τα σύγχρονα καμώματα της. Τουλάχιστον η ιστορία δε καταστρέφεται. Αν μπορούσε να καταστραφεί θα το είχαμε κάνει. Το ιστορικό λοιπόν "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν" εκτός απο το οικονομικό μέρος βρίσκει εφαρμογή και αλλού. Επτωχεύσαμεν από πολιτική , επτωχεύσαμεν απο πολιτικούς, επτωχεύσαμεν απο προσωπικότητες, επτωχεύσαμεν απο υπερήφανους Έλληνες, επτωχεύσαμεν ακόμα και απο οργή. Επλουτίσαμεν όμως απο αδίαφορους, απο απατεώνες, απο εγκληματίες, απο άχρηστους, απο ''έξυπνους'',απο ''επιστήμονες'',απο ειδικούς , απο ντίβες. Αν αυτός δεν είναι πλούτος τότε τι είναι πλούτος; Είναι πλούτος η ιστορία μας που αμφισβητείται ; Είναι πλούτος ο πολιτσμός που είχαμε και καταστρέψαμε; Είναι πλούτος η σοφία των Αρχαίων Ελλήνων; Είναι πλούτος η υπερηφάνεια μας που καταστράφηκε; Είναι πλούτος το δέος που ένιωθε ολόκληρη η ανθρωπότητα κάποτε για την Ελλάδα και τους Έλληνες; Ναι αυτό είναι ΠΛΟΥΤΟΣ λοιπόν. Και δεν θα καταφέρουμε ποτέ να τον ανακτήσουμε.